KOÇ BURCUNDA MARSİNYEN YENİ AY ve EKİNOKS

21 Mart günü saat  20.23’te Merkür & Mars Karakterinde  Kerb  sabit yıldızı ile  bir yeniay gerçekleşecek. İlişkilerde ,duygusal temalarda borderline sınırı denen bir  durumu göstermekte.Adı üstünde Borderline.Dikkat edilmesi lazım zira bu yeni ay ,20 Nisan 2023’te gerçekleşecek Koç burcundaki Güneş tutulmasına hazırlıyor olacak bizleri.Yeniay son derece  öfkeli ,patlayıcı, hareketli ve agresif bir enerji  barındırmakta. Güneş ve Ayın ,dispozitörü Mars ile dik açısı ateş elementinin gücünü ortaya çıkaracak.Aynı zamanda bireysel haritalarda farklılık göstermekle beraber ,yeniay alt bantta şanslı bitakım olaylara da işaret edecek ,çünkü ,Jüpiter  in 16 derece Koç’ta kardinal eksende, alçalanı temsil eden 7.ev çizgisinde güçlü pozisyonda bulunmakta.Jüpiter ile kavuşumda yer alan #Alpheratz sabit kavuşumu haritası uygun olanlar için ,mutluluk ,bağımsızlık, liderlik, aşk, evlilik, ortaklık ve zenginlik getirebilir.Hepimizin  gerçekten ihtiyaç duyduğu bu güzel temalara vurgu yapması bir kısmımız için iyi olacaktır.Ancak yeni ay ın ,Mars  ile olan dik açısı ,kolektif alanda ,hali hazırda seçim arefesinde olan bizler için muhtemelen her kafadan bir ses çıkarken agresyon, ufak şeylerden olayların çok büyümesi, sivri ve yıkıcı söylemler gündemi kaplayabilir. Sinirlere hâkim olmak bu süreçte önemlidirYeniay ,hırslı, bencil, diktatör, kaba ve yobaz kişilerle sınanacağımızı gösteriyor . Mars’ın  Betelgeuse sabit yıldızı üzerinde olması savaş tam tamlarını her an duyacağımızın bir göstergesi.Askeri yapının dünyada ve ülkemiz için hareketleneceği bir zamanada işaret etmekte.Türkiye haritasının 10.evinde gerçekleşecek olan Yeni ay , İktidarı, idari yönetimi, ülkenin otoriter figürlerinin gündemin nabzını yükseltebilecekleri sözkonusu. Ülke olarak yeni bir anlaşmaya imza atabiliriz. Kadınları ilgilendiren haklar ve anayasayla ilişkili gelişmeler sürpriz biçimde gündeme geleceği ,ülke içi olan olayların dünya siyasi arenasında çok konuşulacağı etkilerde mevcut. Siyasi arena çok hareketleniyor ,daha önce ismi pek duyulmamış kimlikleri sahnede görmek mümkün olabilir. Mars’ın 28 derece Betelgeuse  üzerinde ve natal haritalarında  İkizler’de sert açıları olanlar için  sinirsel rahatsızlık, panik atak, anksiyete gibi sağlık sorunları tetiklenebilir. Beyin, kafatası, gözler, kulaklar, dişler, solunum yolları, eller ve kollar ve omuzlar bu dönemde en hassas beden uzuvlarımız.

Şimdi dostlar yavaş yavaş hem bu yeni ayı hemde Güneşin Koç Burcuna geçmesi ile Astrolojik olarak bizi bekleyen bir yıllık döngüyü anlatayım sizlere.Öncelikle ,önemli bir gökyüzü olayında ,bir veya birkaç gezegen o an ın haritasında bir sabit yıldız ile kavuşması önem arz eder.Ancak Her 21 martta zaten Güneş #Kerb ile kavuşumda lakin açıları çok önemli.Kerb yıldızı,özellikle ilişkileri mercek altına almakta ,ilişkilerde kibir ve hırsı veren,dengesiz aşk ilişkileri , yanlış seçimleri ,kişilerin birbirleri ile olan dialoglarında had bilmemeyi anlatmakta zaten bordür yıldızı olduğundan sınırsızlık toplumsal konularda ,ilişkilerde olayları kaosa sürükleyecektir.20 Nisan Hibrit tutulmasına kadar , 21 Mart ve devam eden süreçte özellikle yeni  tanışma, karşılaşmalar ,yeni birliktelikler inişli çıkışlı dengesiz birliktelikleri anlatmakta. Hali hazırda Aslan Burcunda transiti devam eden Lilith in yeni ay a olan olumlu açısı ,gizli ilişkilerde artışı göstermekte.Dikkat etmek lazım …. Bu yeniay ile birlikte Temmuz ayında düğümlerin   Koç & Terazi hattınıda araladığını söylemek mümkün.Bu evrede olan olaylar yukarıda anlattığım üzere ,konu mahkemelere taşınır. Hak, hukuk arayışı, ilahi adalete kişileri teslim etmeksizin ,kendimizi Adalet Mülkün Temelidir kapısında bulabiliriz. Yöneticisi Mars’ın sınır dışı ve sert açıda olması , seçime doğru ilerleyen bizler için oldukça karışık bir gündem ,hem dünya hem ülkemiz arenasında , kolluk kuvvetleri ,askeri hareketlilik, zor kullanma, çatışma,otoritenin yüzü ile karşılaşmak demektirÖzellikle halkın  galeyana gelmesi, tahrik unsurlarının ,provakatörlerin  mesaide olması gruplar arası öfkeyi kontrol edememek , seçim sürecinde zorlu ,kaotik bir yolda olduğumuzun işareti olacaktır.Lider ve otoriter kadın figürlerinin rekabet hırsı ile devam eden süreç ,20 Nisan da Koç Burcunun 29 derecesinde gerçekleşecek ,Hibrit tutulmasının etkilerinin de aktifleşmeye başladığının tekrar altını çizmek isterim.

Uzun lafın kısası dostlar ;

Koç burcunda yeniaylar cesurca atılan adımları ,risk almak ,dürtüsel davranışları  tetikler.Bu yeniay esnasında Merkür ve Jüpiterin de Koç bulduğu hem ticari konularda hemde konomiyle ilgili konularda risk alma eğilimini ,hedeflerimizde  büyümeye ,gelişmeye yönelik cesaretli adımlar atabileceğimizi anlatmakta. Merkür ün henüz  koç burcuna  geçişi ile bu ayın sonlarında Jüpiter ile kavuşumunda olacağı o hafta  ticaret, eğitim, uluslararası işler, seyahatler, hukuksal alanlarda gündem hızını arttırabilir.An ın Haritasında 9.evdeki  Mars, uzak yerlerde savaşın sesini yükseltecek olup ,Çin ,Abd ,Tayvan ile ilgili gündemin yanısıra Rusya nın Ukrayna üzerinde atağının artacağı süreç diyebilirim. Yeni Ay ın ilk tetik mekanizması ,yöneticisi Mars ın Yengeç Burcuna geçiş yapacağı ,25 Mart ve 26 Mart tarihlerinde askeri konularda hareketlenme,sert ve şiddete yönelik girişimler, çatışmaları doğururken , 28 Mart’ta ise Ay ve Mars yeniay derecesine yakın bir kavuşum da olacaklar .Böylece , 25 / 26 / 28 Mart tarihleri  askeri konular, çatışmalar, terörist saldırılar açısından dikkat çekmekte. Dürtülerinizi aklı –selim yöneteceğiniz bir yeni ay ve ekinoks olmasını dilerim.

SEMRA ÜRE

KOÇ BURCUNDA YENİ AY 

19.MART .2023 ANTALYA



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KHAMBALİK AKREP BURCUNDA DOLUNAY 27 NİSAN 2021

KALBİN ATEŞİ VESTA

PAGANLAR VE ŞAMANLAR