20 ŞUBAT HAFTASI ve BALIK BURCUNDA YENİ AY

 

Yeni Haftadan herkese merhaba ;

Haftaya Saat  10.05’te Balık Burcunun 1 derecesinde gerçekleşecek Süper yeni ay ile başlıyoruz. İlki 21 Ocak'ta gerçekleşmişti.Bu yeniay  süperay olarak adlandırılmakta …çünkü Dünya'ya en yakın noktanın etrafında bir Yeni Ay olduğunda , Süper Yeni Ay olarak bilinir. 

An ın haritasına göz attığımda ;

Yeniay anında Satürn 28 derece Kova’da anaretik konumda ve yeniay derecesine burç dışından 3 derecelik orbla  kavuşum halinde .Bu geçmişin muhasebesini  ve Satürn’ün 7 Mart ta Balık burcuna geçmeden  önce tüm insanlığı ,kolektifi ilgilendirecek  konularda sorumluluklarımızı hatırlatır olacak. 

Anaretik derecelerin dikkat çekiciliği yeni ay anında belirgin.Balık burcunun yücelim yöneticisi Venüs plütonik çalışıyor. Venüs ün 29 derece  Balık’ta Satürn Mars doğasında  Scheat sabit yıldızı ile de kavuşumda yer alması ,Plüton gezegeninde 29 derece Oğlak burcunda  krizi ,kaosu işaret eden durumu , Yeniay anında haritasının tepesinde. Asc de Boğa Burcu ,ve yöneticisi Venüs Balık burcunda, Neptün ile kavuşumda ve hartanın 12.evine yerleştiklerini görmekteyim. 

Zaten böylesi süperay  dönemlerinde riskli doğal afetleri  görmek mümkün.Bu depremleri , volkanik patlamaları ,şiddetli yağış ,hortum , kasırgalar ,selleri ve zararlarını gösterir.Astrokartography üzerinden yeni ay ın iz düşümü ;Van ,Erzurum ,Artvin,Sinop , Hakkari ve Bingöl civarında olumsuzluk içerebilecek durumları işaret edebilir gibi.

Aynı zamanda ; 12. Ev vurgusunun baskın olduğu durumlarda ,ölüm ,salgın hastalıklarda artış bilhassa sıvılardan bulaşabilecek ateşli hastalıklara , bu konuda Balık Burcunda kavuşan Venüs & Neptün su elementinde Venüs & Scheat – Neptün Markab  yıldızıyla kavuşumda olduğu için, sulardan gelen zararlara ,aşırı yağışlar ,sel baskınlarından doğan kayıplara işaret ediyor olabilir.Markab gözyaşı demektir …Ki doğal afetlerden kaynaklı maalesef kayıpları göstermekte. Sağlık konuları yeni ay da  önem arz edebilir. Bulaşıcı ateşli hastalıklar ve enfeksiyonun yanısıra ruhsal hastalıklar, sapkınlık, intiharda  maalesef artış gözlemleyebiliriz.Hastane ,hapishane ,huzur evleri ,çocuk esirgeme kurumları ,kapalı mekanları ilgilendiren konular yer almakta.

Uranüs Boğa’da  ve haritanın 1. Evinde  ilişkilerde skandallar, diplomatik ilişkiler, siyaset,  evlilik ve ortaklıkları  gündeme taşımakta.Beklenmedik ani şok edici konu ve olaylar ile toplumsal tepkimeleri de göstermekte. Bunun yanında  güvenliğimizi sarsabilecek gelişmeler ,gıda ve toprak ürünleriyle ilgili konulara vurgu yapıyor olacak. 

Haritanın 2.evinde İkizler burcunda ki  Mars, bizlere kontrolümüz dışında oluşabilecek harcamalardaki artışa ,finansal konularda daha fazla mücadele edeceğimize ve zorlanmaları anlatmakta. 

Plüton’un Oğlak’ın son derecesinde ve haritanın 10.evindeki yerleşimi ,Hükümeti ,hükümetin liderini ,kişiler ,yöneticileri temsil ettiğinden bu kişilerin bitakım zorlu ve kritik bir süreçte olduklarını ,verilmesi gereken kararlarda kendilerini baskı altında hissedecekleri gergin bir süreci ifade ediyor olacak.

Haritanın 11. Evinde  yer alan ,Merkür ve Satürn,meclis ile ilgili konuları ,meclisten alınacak kararları ,yaptırımları ,yasal prosedürleri anlatmakta.Seçimle ilgili konuların gündeme geleceği ,evdeki hesabın çarşıya uymadığı konuların tekrar gözden geçirileceğini anlatmakta.

Yeniay Türkiye haritasının 9.evinde gerçekleşiyor.Bu bizlere , yüksek eğitim, Üniversitelerle ilgili konu ve alanlarda yeni gelişmelerin yaşanacağına ,ülkemiz natal güneşine olumlu açı içinde olması ,diğer ülkelerden gelecek yardımlara,uluslararası ticaretin hareketleneceği ,seyahatlerin artacağı , yabancılar, turizm, havauçakları felsefi ve  inançlarla ilgili konularıda göstermekte.

Toparlarsak dostlar ; 

Yeni Ay esnasında Merkür & Uranüs karesi de aktif olacak.Bu sert açıda ilk aklımıza gelenler ; ani hava değişiklikleri, fırtınalar, kasırgalar, hortumlar görülebilir. Balık burcunun su elementinde olması ve birden fazla gezegenin burada yer alması ,yağmur, yağışlı hava koşulları ,sel baskınlarına neden olabilir.Yukarıda bahsettiğim üzere o iller ve bölgeler bu konuda dikkat çekici.Aynı şekilde deniz ulaşımı ile ilgilide sorunsallar ,kaçak mülteci taşıyan deniz araçları ile ilgili hayati olaylar yer almakta.

Bunun yanında bu yeni ay bizlere yeni başlangıçlar vaad ederken ,buna ulaşmak için  sabırlı ,metanetli ,özdisiplin geliştirmemizi ve sorumluluklarımızı ,çok çalışmamız gerektiğini işaret eder.Yeni Ayın , Satürn ile kavuşumu psikolojik olarak zor dönemlerden geçtik ülke olarak ve geride bırakılan iz de kolay kolay geçmeyecektir.O yüzden  sıkıntıya, güvensizliğe, üzüntüye ve kayba da neden olabilir. Satürn burada ciddi , içine kapanık bir tavır sergilerken aynı zamanda istikrar, kararlılık, bilgelik ve sabrıda deneyimletecek. Yeniayı, hedeflerimiz üzerine odaklanarak her şeyi sıfırdan inşa etmek sağlam temeller ile uzun süre dayanıklılık arz edecektir. İlişkiler cephesinde , sadakat, güvenilirlik ve güven önemli rol oynayacaktır.Bundan dolayı , nişan , evlilik ,bir ilişkiyi resmileştirmek veya pekiştirmek içinde değerlendirilebilinir. Yetkili makamlar,devlet kurumlarıyla iş ortaklıkları ve anlaşmalar , yaşlılar için yeni düzenlemelerde yeni ay ın konularından göze çarpanlar arasında. Hayatımızı düzene sokmak ,mecazen üzerimizdeki ölü toprağını atacağımız bir zaman kalitesi olacak.

#karmaastrologsemraüre

#astrolojikhaftalıkgökyüzüyorumu

#balıkburcundayeniay



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KHAMBALİK AKREP BURCUNDA DOLUNAY 27 NİSAN 2021

KALBİN ATEŞİ VESTA

PAGANLAR VE ŞAMANLAR